logo_vlinderwerkgroepWie zijn wij?
Vlinder- en insectenstudiegroep Taxandria is een regionale studiewerkgroep onder de vleugels van Natuurpunt. Onze vereniging staat open voor iedereen die zich wil inzetten voor de natuur. Wij werken samen met alle partners die binnen onze regio actief zijn: Natuurverenigingen, gemeenten, provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos.
Wat doen wij?
Wij gaan regelmatig op stap om alles wat vliegt en kruipt te determineren en te inventariseren. Daarnaast organiseren wij ook activiteiten voor een breder publiek. Ook jeugdverenigingen en scholen kunnen bij ons terecht. Als vlinderwerkgroep steken wij af en toe de handen uit de mouwen tijdens een werkdag in de omliggende natuurgebieden. Daarnaast willen wij zoveel mogelijk mensen warm maken om hun tuin zo natuurvriendelijk mogelijk in te richten en geven wij hier graag advies.
Waar zijn wij actief?
Wij zijn actief in de regio rond Turnhout. Binnen ons werkingsgebied vallen 12 gemeenten: Turnhout, Oud-Turnhout, Ravels, Arendonk, Retie, Kasterlee, Lille, Vosselaar, Beerse, Rijkevorsel, Hoogstraten en Baarle-Hertog. Ook binnen de provinciale domeinen en militaire natuurgebieden gaan wij samen met de boswachters op stap.
Onze vergaderingen vinden plaats in het Natuurpunt Museum in Turnhout.
Wil je mee op stap?
Je hoeft geen specialist te zijn om mee op stap te gaan! Als je interesse hebt om deel te nemen aan onze activiteiten, dan stuur je een e-mail naar willy_ronsmans@msn.com
Je ontvangt dan gratis onze nieuwsbrief met onze activiteiten. Alle activiteiten zijn gratis. Je hoeft geen lidgeld te betalen. Wel kan je de natuur steunen door lid te worden van Natuurpunt. Meer informatie vind je op www.natuurpunt.be
Meer info:
Voorzitter: Emiel Boeckx 0497 67 35 73                                                            
Secretaris: Willy Ronsmans 0495 16 96 70